برای استفاده از خدمات جدید پُرسا نظیر «طراحی پرسشنامه» و «تحلیل تخصصی داده‌ها»، ابتدا در سامانه نام‌نویسی کرده و سپس به پشتیبانی داخل سامانه پیام دهید.

پرسش‌های همیشگی

نسخه روزآمد مرورگرهای گوگل کروم (Google Chrome) یا فایرفاکس (FireFox).

پس از ورود به حساب کاربری خود (از منوی ورود در بالای صفحه) از منوی بالای صفحه سمت چپ روی آیکون کاربر کلیک کنید و گزینه ویرایش حساب کاربری را انتخاب کنید. در این قسمت می‌توانید اطلاعات خود را به جز نام کاربری ویرایش کنید.

برای استفاده از سامانه پرسشنامه ساز آنلاین پرسا نیازی به خرید اشتراک ماهانه نیست. کاربر می‌تواند از تمامی امکانات به صورت رایگان و بدون محدودیت استفاده کرده و فقط هنگام انتشار پرسشنامه یا ارسال رایانامه توسط سامانه هزینه اندکی پرداخت کند. برای اطلاعات بیشتر قسمت «قیمت خدمات» را ببینید.

پس از آنکه بیش از دو نفر به پرسشنامه پاسخ دادند کاربر می‌تواند با کلیک بر روی فایل پرسشنامه مورد نظر در صفحه خانه به «گام چهارم» یعنی گزارشگیری وارد شود. در این صفحه ابتدا با کلیک بر روی «دریافت خروجی» فایل اکسل وزن‌د‌ار را دانلود نمایید. بعد از باز کردن این فایل و در صفحه «آلفای کرونباخ» دو ستون زرد رنگ مشاهده می‌کنید. در این دو ستون وزن گزینه‌ها و نوع پرسش‌ها را مطابق راهنمای مندرج در بالای صفحه کامل کنید. مقدار آلفای کرونباخ به صورت خودکار محاسبه خواهد شد. امکان حذف هر پرسش و حذف پاسخ هر پاسخ‌دهنده نیز در این فایل تعبیه شده است که محاسبه پویا و بر حسب نیاز آلفای کرونباخ را برای کاربر ممکن می‌سازد.

هوش مصنوعی در سامانه پرسا پرسش‌های تشریحی را تحلیل می‌کند. زمانی که کاربر از پرسش‌های تشریحی در پرسشنامه خود استفاده کرده باشد، در قسمت گزارشگیری می‌تواند نتایج تحلیل هوش مصنوعی روی ‌آن‌ها را در قالب تحلیل احساسی پاسخ پرکنندگان ببیند.

در سامانه پرسا هر پرسشنامه می‌تواند به تعداد نامحدود سوال داشته باشد. هر کاربر می‌تواند به تعداد نامحدود پاسخ دریافت کند. هر کاربر می‌تواند از تمامی امکانات موجود در سامانه استفاده کرده و به تعداد نامحدود پرسشنامه ایجاد کند. سامانه پرسشنامه ساز آنلاین پرسا در راستای اهداف پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) برای خدمت به پژوهشگران، دانشجویان و محققان توسعه یافته است.

کاربر می‌تواند فهرست مخاطبان خود را در سامانه بارگذاری کرده و بخواهد که ارسال پرسشنامه توسط سامانه انجام شود. زمانی که ارسال ایمیل توسط سامانه پرسا انجام می‌شود امکان ردگیری آن نیز برای کاربر مهیا می‌گردد. کاربر همواره می‌تواند رصد کند که کدام آدرس ایمیل، پرسشنامه را دریافت کرده یا به آن پاسخ داده است.

هیچ محدودیتی در تعداد ارسال ایمیل یا دریافت پاسخ وجود ندارد. حتی اگر کاربر خودش پرسشنامه‌ها را ارسال کند باز هم محدودیتی در تعداد دریافت پاسخ‌ها وجود نخواهد داشت.

پرسا پاسخ‌های دریافت شده را به صورت لحظه‌ای در قالب گزارش وضعیت، گزارش آماری، گزارش تفکیکی و گزارش جدولی ارائه می‌کند. با توجه به نوع گزارش، نمودارهای گرافیکی تعاملی تولید می‌کند. امکان گرفتن خروجی در فرمت‌های مختلف نظیر اکسل وزن‌دار، و فایل آمده برای SPSS نیز در دسترس است. هم‌چنین سامانه پرسا مقدار آلفای کرونباخ را به صورت پویا محاسبه می‌کند. در قسمت انتشار پرسشنامه لینک پاسخ به پرسشنامه، کیو آر کد و نسخه متنی پرسشنامه طراحی شده در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. برای توضیحات بیشتر قسمت «ویژگی‌ها»، بخش گزارشگیری و خروجی‌ها را مطالعه کنید.

اعتبار حساب کاربر در سامانه پرسا منقضی نمی‌شود و در هر زمانی که کاربر بخواهد قابل استفاده است.

پاسخ دقیقی برای این پرسش وجود ندارد، با این وجود دادن هدیه به پرکنندگان پرسش‌نامه از طریق قرعه‌کشی و ارسال پرسش‌نامه در فرمت و با طراحی که از نظر بصری جذاب باشد تاثیر مثبت زیادی روی پرکنندگان پرسش‌نامه دارد.

سامانه پرسش‌نامه‌ ساز پُرسا امکانات کاملی برای طراحی پرسش‌نامه در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. هم‌چنین امکان قرعه‌کشی و دادن هدیه به پرکنندگان پرسش‌نامه وجود دارد.

این امکان در پرسش‌نامه آنلاین پُرسا وجو دارد که می‌توانید ابتدا پرسش‌نامه خود را طراحی کرده و سپس در قسمت انتشار، نسخه چاپی پرسش‌نامه (فایل word) را دریافت کنید.

پیشنهاد می‌شود از گام‌های زیر پیروی کنید.

  • گام اول

    در این گام به شکل واضح مشخص کنید می‌خواهید چه کاری انجام دهید و چه نتایجی را می‌خواهید از آن به دست آورید.

  • گام دوم

    گام بعدی تصمیم‌گیری در مورد گروه هدف است، چه کسانی باید به پرسش‌نامه شما پاسخ دهند.

  • گام سوم

    در این گام می‌توانید به قسمت طراحی پرسش‌نامه بروید. معمولا پرسش‌نامه با بیان هدف و برخی پرسش‌های جمعیت شناختی در مورد پرکنندگان پرسش‌نامه نظیر سن یا میزان تحصیلات شروع می‌شود. سپس پرسش‌های اصلی پرسش‌نامه مطرح می‌شود. توجه کنید که:

    • پرسش‌ها باید پاسخ روشنی داشته باشند.
    • از پرسیدن پرسش‌های مبهم خودداری کنید.
    • از پرسیدن پرسش‌های حساسیت برانگیز یا مغرضانه خودداری کنید.
    • حد معقولی از تعداد پرسش‌ها را در پرسش‌نامه قرار دهید.
    • پرسش‌ها را به گونه‌ای ترتیب دهید که پاسخ‌دهندگان پاسخ‌های یکنواخت یا خنثی ندهند.
    • از انواع مختلف پرسش استفاده کنید و از همه مهم‌تر پرسش‌هایی در راستای هدف پرسش‌نامه بپرسید.

در نرم‌افزار نظرسنجی آنلاین پُرسا، کاربر می‌تواند با استفاده از انواع مختلف پرسش‌ها، افزودن شرط و بسیاری امکانات دیگر پرسش‌نامه مورد نظر خود را طراحی کند. هم‌چنین قبل از انتشار پرسش‌نامه، پیش‌نمایش آن را مشاهده و تست نماید.

مهم‌ترین بخش یک پرسش‌نامه، پرسش‌های آن پرسش‌نامه است. انواع زیادی از پرسش‌ها وجود دارد اما پرسش‌های متداول و پرکاربرد شامل پرسش‌های بله/خیر، پرسش‌های ماتریسی با قابلیت انتخاب یک گزینه، پرسش‌های ماتریسی با قابلیت انتخاب چند گزینه، پرسش‌های چند گزینه‌ای تک انتخابی، پرسش‌های چند گزینه‌ای چند انتخابی، پرسش‌های جمعیت شناختی، پرسش‌های تشریحی و پرسش‌های طیف لیکرت است.

سامانه ساخت پرسش‌نامه به صورت آنلاین پُرسا امکان استفاده از تمامی انواع پرسش‌های پرکاربرد را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

پرسش‌نامه را می‌توان به صورت آفلاین (کاغذی) و یا به صورت آنلاین (با ارسال رایانامه و پیامک) منتشر کرد.

در سامانه پُرسا امکان ارسال رایانامه، دریافت نسخه متنی (فایل word) و کیو آر کد پرسش‌نامه برای کاربران وجود دارد.

در انتشار پرسش‌نامه به شکل کاغذ (آفلاین)، جمع‌آوری و تحلیل پاسخ‌ها سخت و طولانی است. اما در انتشار پرسش‌نامه به شکل الکترونیکی این امر به مراتب راحت‌تر شده است.

در سامانه پُرسا شما می‌توانید لیستی از پرکنندگان پرسش‌نامه را وارد کرده و بخواهید که پرسش‌نامه به آن‌ها ارسال شود. هم‌چنین می‌توانید بررسی کنید که کدام پرکننده به پرسش‌نامه شما پاسخ داده است. سامانه پُرسا پاسخ‌ها را جمع‌آوری کرده آلفای کرونباخ را به صورت پویا محاسبه می‌کند، اکسل وزن‌دار و فایل آماده برای SPSS تولید کرده و هم‌چنین نمودارهای تعاملی مختلفی در اختیار شما قرار می‌دهد. سامانه پُرسا هیچ محدودیتی در دریافت پاسخ از مخاطب ندارد.

میزان پاسخ‌دهی به پرسش‌نامه با تعداد پرسش‌های موجود در آن پرسش‌نامه در رابطه است. اگر تعداد پرسش‌ها زیاد باشد میل پاسخ‌دهنده به همکاری با شما و پاسخ به پرسش‌نامه کم می‌شود. از طرف دیگر با پرسش‌های کم ممکن است موارد مهم بدون پاسخ باقی بماند.

در سامانه پُرسا برای تعداد پرسش‌های مورد استفاده در یک پرسش‌نامه هیچ محدودیتی وجود ندارد.

Icon Contact
پرسش خود را مطرح کنید